Omgeving

In de gemeente Oude IJsselstreek

De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen, kerkenpaden en gezellige dorpen maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar je ontspannen kan genieten van cultuur en natuur.

Begin je ontdekkingstocht in het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft en stel zelf uw dagje uit samen. Stap of trap door het vriendelijke rivierenlandschap en ontdek erfgoed en cultuurhistorie. Populaire plaatsen in Oude IJsselstreek zijn Megchelen, Terborg, Ulft, Silvolde, Sinderen en Varsseveld.

Ga cultuur snuiven op het DRU Industriepark, een belangrijke plek in de vroegere ijzerindustrie. Volg een rondleiding over het terrein, bezoek innovatiecentrum CIVON en het theater. Trek gekregen? Bij het Schaftlokaal kun je terecht voor lunch en diner. Laat u, voor u vertrekt, inspireren bij de VVV, waar op interactieve wijze de Oude IJsselstreek en omgeving gepresenteerd wordt.

Ontdek natuur- en recreatiegebied Engbergen, met o.a. een openluchttheater, speeltuin en golfbaan. Wilt u uw zintuigen prikkelen? Wandel het blotevoetenpad: elke stap geeft een nieuwe sensatie. Langs het kabbelende water van de Oude IJssel & Aa-strang zijn meer wandel- en fietsmogelijkheden.

De gemeente dankt haar naam aan de Oude IJssel. Verken het water met de elektrische fluisterboot Iesselganger of met een kano- of suptocht. Volg je de Aa-strang vanuit Oude IJsselstreek dan komt u terecht in de Duitse buurregio Landkreis Borken, met Bocholt, Isselburg en Anholt als belangrijkste plaatsen.

Wandel bij de Vennebulten of door het Idink- en Nibbelinkbos. Geniet er, in het seizoen, van velden vol met varens. Vogelaars zijn op hun plek bij het zandgat Azewijn. Met een wandelnetwerk van honderden kilometers is er volop keuze!

Aanraders voor fietsers zijn de kerkenpaden rondom Sinderen en de verhalenbankjesroute. Wie geïnteresseerd is in cultuur, kan de Kleurrijke Kunstroute fietsen. Diverse andere routes leiden u de grens over naar Duitsland.

Wist u dat in Oude IJsselstreek een zandduin is en er ooit walvissen en mammoeten geleefd hebben? In bezoekerscentrum Min40celsius leert u er van alles over: er staat zelfs een neushoornskelet!

Stap bij Museumboerderij Het Hofshuus in het boerenleven van vroeger. Een sfeervol en authentiek kijkje in het leven op het platteland tijdens de eerste helft van de vorige eeuw.

Ga naar de Moezeköttel, een gerestaureerde noodwoning en klein openluchtmuseum, geeft een beeld van de situatie waarin inwoners verkeerden na de tweede wereldoorlog. Naast het educatieve karakter, mede als onderdeel van de Liberation Route, is de Moezeköttel het startpunt van vier grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

Ga terug naar grootmoederstijd in museumwinkel Halte Bontebrug. Het oud Hollands snoep wordt net als vroeger in papieren puntzakken geschept, de worst hangt boven de toonbank en u vindt er ‘golden oldies’ als Sun light zeep, Vim, pruimtabak en Henco.

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Het idee achter de Silo Art op Sinderen: het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.

Proef wijn van Nederlandse bodem bij de sfeervolle Wijngaard Oerlegoed: ooit geweten dat dat bestaat én ook nog eens erg lekker is?

Bezoek de imposante havezate en buitenplaats Huis Landfort, vlakbij de grens met Duitsland.

Activiteiten, evenementen & festivals

Door het jaar heen worden er tal van festiviteiten georganiseerd. U vindt alles op een rijtje op de agenda van de website van VVV Oude IJsselstreek.

Culinair genieten in de Achterhoek

Streekproducten, genieten bij een theetuinde leukste restaurants? Ook daarvoor zit u in deze omgeving goed.

 

TOP - Toeristische Overstap Punten

Als wandel- of fietsliefhebber kun u uw hart ophalen bij de TOP’s. Dit zijn punten van waaruit diverse fiets- en wandelroutes starten.

Meer inspiratie voor uw verblijf?

Nieuwsgierig naar meer, bijvoorbeeld de leukste eetgelegenheden? Kijk op VVV Oude IJsselstreek.

Ervaring van anderen

Lees hier ervaringen van gasten die u voor gingen. We vinden het leuk als u ook uw ervaring wil delen. Dat kan via de onderstaande link:

Marie & Johan

Gasten van De Daele

Prachtige B&B, goed ontbijt, heerlijk rustige omgeving en veel leuke dingen te doen om de omgeving. Wij kwamen volledig tot rust en de eigenaren waren enorm plezierig en gastvriendelijk!

Marie & Johan

Gasten van De Daele

Prachtige B&B, goed ontbijt, heerlijk rustige omgeving en veel leuke dingen te doen om de omgeving. Wij kwamen volledig tot rust en de eigenaren waren enorm plezierig en gastvriendelijk!

Ervaring van anderen

Lees hier ervaringen van gasten die u voor gingen. We vinden het leuk als u ook uw ervaring wil delen. Dat kan via de onderstaande link:

Komt u slapen 'tussen' de koeien?

Check de beschikbaarheid en boek bij ons knusse Bed&Breakfast op Sinderen.